Nieuws


Minister van Defensie Kajsa Ollongren bezoekt Kustwacht

31-10-2022    21:56 uur

Minister van Defensie Kajsa Ollongren bracht een bezoek aan de Kustwacht. Op het Kustwachtcentrum in Den Helder liet ze zich bijpraten over de taken en ontwikkelingen bij de Kustwacht. “De Kustwacht vormt een belangrijke schakel tussen meerdere diensten. Met elkaar werken ze samen aan de veiligheid op de Noordzee.” aldus de minister.

Samenwerking

De Kustwacht bewaakt en handhaaft de veiligheid op de Noordzee. Dit doen we samen met verschillende partners. In het Maritiem Informatie Knooppunt (MIK) komt dit goed tot uiting. Op het MIK werken namelijk collega’s van allerlei verschillende diensten samen, als de Douane, Politie en Koninklijke Marechaussee. Daarnaast bezocht ze het operationele centrum van de Kustwacht. Minister Ollongren: “Het operationele centrum is een indrukwekkende werkplek. En een uitdagende. De afwisseling van werkzaamheden, maar ook het snel moeten nemen van besluiten.”

Minister Ollongren krijgt een uitleg op het operationele centrum van de Kustwacht.

Rol Defensie

Minister Ollongren: “Defensie vervult een bijzondere rol voor de Kustwacht, als beheerder van de kustwachtorganisatie. Dit zodat de Kustwacht haar taken kan uitvoeren. En die taken zijn breed en veel, maar belangrijk voor de veiligheid van Nederland.”

Nieuwe SAR-helikopter

Tot slot bracht de minister een bezoek aan maritiem vliegveld De Kooy. Daar bekeek ze de nieuwe SAR-helikopter van de Kustwacht. Ze kreeg hier een uitleg over de mogelijkheden en uitrusting van deze nieuwe helikopter.

Meer nieuws

Informatie speciaal voor

Terug naar boven