North Atlantic Coast Guard Forum (NACGF)

Als Kustwacht werken we samen met andere landen om de zeeën veilig te houden. Dit doen we onder andere via het North Atlantic Coast Guard Forum (NACGF). Dit forum is een samenwerking tussen twintig landen rond de Noord-Atlantische Oceaan. We delen onze kennis en ervaring met de andere kustwachten om ons werk zo goed mogelijk te doen.

Leren van elkaar

Het NACGF helpt ons om samen te werken met de kustwachten uit andere landen. Twee keer per jaar komen we samen. We bespreken dan hoe we onze zeeën en kustwateren veilig kunnen houden en internationale problemen zoals vervuiling en drugssmokkel kunnen aanpakken. We kijken ook naar nieuwe technologieën die ons kunnen helpen. Of naar veranderingen zoals de zeespiegelstijging. Door van elkaar te leren en ervaringen uit te wisselen, kunnen we beter en sneller reageren als er iets gebeurt op zee.

De deelnemers van de Kustwacht aan de NACGF-summit 2023 in Helsinki.

Het belang voor de Nederland

Als Kustwacht willen we problemen op zee snel en goed aanpakken. Door de samenwerking in het NACGF hebben we nauw contact met de kustwachtcollega’s van andere landen. Zo weten we beter wat er speelt en kunnen we elkaar helpen bij problemen die we alleen internationaal kunnen bestrijden. Ook voor zoekacties naar vermiste personen of voor het veilig houden van de infrastructuur op zee hebben we de hulp van de andere landen nodig. Door het NACGF werken we goed samen en maken we de zeeën veiliger voor iedereen.

Informatie speciaal voor

Terug naar boven