Nieuws


Het Maritiem Informatie Knooppunt (MIK-NL) ontvangt prijs

29-10-2021    16:24 uur

Het Maritiem Informatie Knooppunt (MIK-NL) maakt deel uit van de Kustwacht. Binnen het MIK-NL werken verschillende netwerkpartners samen aan het verzamelen en verrijken van informatie ten behoeve van een maritiem situatiebeeld. Op basis van dit maritieme situatiebeeld weten we wat er gebeurt op de Noordzee en waar zich risico’s kunnen voordoen. Het MIK-NL stelt in voorkomende situaties ‘informatie gestuurde opdrachten’ op.

MAOC(N)

In samenspraak met het Team Maritieme Inlichtingen van de Politie Landelijke Eenheid wordt informatie gedeeld met het Maritime Analysis and Operations Centre (Narcotics), afgekort MAOC(N). Het MAOC(N) is een samenwerking tussen 6 Europese landen. Deze samenwerking is van belang om zo vroeg als mogelijk illegale smokkel operaties te verstoren.

Medaille

Elk jaar reikt het MAOC(N) een prijs in de vorm van een medaille uit, aan personen die een buitengewone inzet hebben getoond in de strijd tegen de internationale criminaliteit. Dit jaar is deze medaille uitgereikt aan het MIK-NL. Dit vanwege de professionele en internationale bijdrage die het MIK-NL heeft geleverd voor het MAOC(N) en partners.

Meer nieuws

Informatie speciaal voor

Terug naar boven