Nieuws


Kustwacht ondersteunt politie bij onderscheppen van drugs

30-10-2020    14:09 uur

De Kustwacht ondersteunde afgelopen week de politie bij het onderscheppen van drugs. Daarvoor zijn verschillende eenheden ingezet. De politie heeft in de haven van Breskens cocaïne aangetroffen aan boord van een snelle motorboot. De cocaïne was verstopt in een verborgen ruimte. Opvarenden van de motorboot hebben vermoedelijke de drugs uit de Westerschelde gevist, nadat de cocaïne vanaf een vrachtschip overboord zijn gezet. Een succesvolle samenwerking tussen onder andere de Kustwacht en politie.

Bemanning aangehouden

De bemanning van de motorboot, drie mannen uit Urk, Kampen en Zwolle zijn aangehouden door de politie. De cocaïne en de boot zijn in beslag genomen. Ook er is op het strand van Zoutelande cocaïne aangetroffen. Het vermoeden bestaat dat beide partijen drugs met elkaar te maken hebben. In totaal is 545 kilo cocaïne aangetroffen.

Politieonderzoek

Rechercheurs van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid kwamen in een onderzoek, onder het gezag van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie, de drugs op het spoor.

Links

Meer nieuws

Informatie speciaal voor

Terug naar boven