Naar het strand

Een dagje naar het strand? Hartstikke leuk! Maar bereid je wel voor. Verschillende organisaties geven voorlichting om je goed voor te bereiden. Ook op YouTube vind je video’s met uitleg over muien, bewaakte zwemstranden en meer. Een aantal hebben we op deze pagina al voor je verzameld.

Mensen in zee en op het strand

Polsbandjes kinderen

Voorkom dat je kind zoek raakt! Doe daarom bij kinderen een polsbandje met naam en een 06-nummer van de begeleider om. Is een kind verdwaald, dan kan de begeleider makkelijk gebeld worden. Dit kan een zoekactie op het strand voorkomen. Verschillende aanbieders verkopen de polsbandjes en de Reddingsbrigade deelt ze soms uit op het strand.

De Reddingsbrigade verkoopt polsbandjes voor kinderen. Verdwaalt het kind, dan kan de begeleider gebeld worden.

Zonebewaking

Zwemwater

In Nederland zijn meer dan 700 officieel aangewezen locaties (ook aan zee) waar je veilig kan zwemmen. Op deze locaties worden waterkwaliteit en veiligheid gecontroleerd. Via www.zwemwater.nl of in de Zwemwater app vind je alle officieel aangewezen zwemwaterlocaties. Je herkent deze ook aan het blauwe informatiebord van de provincie bij de locatie. 

Op het strand bij Katwijk en Noordwijk staan palen met een nummer. Bij het doen van een noodmelding kan je dit nummer doorgeven, zodat ze op de meldkamer je locatie weten.

Locatie doorgeven op het strand

Als je ons noodnummer 0900-0111 of 112 belt, vragen de centralisten op de meldkamer als eerste naar de locatie van het noodgeval. Maar wat vertel je als je ergens op het strand bent? Op het strand van onder andere Katwijk en Noordwijk staan om de 250 meter deze Rijksstrandpalen. Geef het nummer aan de zeezijde van de paal door aan de meldkamer. Dan weten ze je locatie.

Links

Informatie speciaal voor

Terug naar boven