Formule 1 Zandvoort

In augustus 2023 staat op het circuit van Zandvoort de Formule 1 Dutch Grand Prix gepland. Bezoekers en personeel mogen niet via de zee naar het strand komen. Dat is verboden vanuit de gemeente Zandvoort. Alleen als je een vergunning hebt, mag je mensen op die manier naar het strand brengen. Voor mensen ophalen geldt hetzelfde.

Patrouillevaartuig Zeearend voor de kust van Zandvoort tijdens de Formule 1 Dutch Grand Prix 2021

Regels van de gemeente

De gemeente Zandvoort maakt beslissingen over het zeegebied tot 1 kilometer van de kust. Schip- of booteigenaren moeten zich tijdens de Formule 1 dus aan de regels van de gemeente houden. In dit gebied gelden ook regels van het Centraal Nautisch Beheer Noordzeekanaalgebied (CNB). De Kustwacht heeft tijdens het evenement contact met beide organisaties. Dat is omdat we in dit gebied verantwoordelijk zijn voor zoek- en reddingsacties

Rijkshavenmeester Amsterdam-IJmond

De Rijkshavenmeester Amsterdam-IJmond (CNB) is de bevoegde autoriteit. Dit betekent dat toestemmingen/besluiten alleen door de Rijkshavenmeester kunnen worden genomen en niet door de directeur Kustwacht. Het CNB is te bereiken op cnb@portofamsterdam.com.

Links

Informatie speciaal voor

Terug naar boven