SPOEDEISENDE HULP

ALARMNUMMER 0900-0111
VHF-kanaal 16

Informatie over een alarmmelding

Routebeschrijving naar het Kustwachtcentrum

Routebeschrijving naar de marinebasis Den Helder waar de Kustwacht is gevestigd. Enkel algemene opmerkingen:

  • Alle bezoekers moeten een geldig legitimatiebewijs tonen aan de bewaking voor toegang tot de marinebasis waar het Kustwachtcentrum is gevestigd.
  • Houd rekening dat het extra tijd kost om op de marinebasis te komen, omdat u zich dient te melden bij de bewaking.
  • De Kustwacht is een crisisorganisatie. Dit houdt in dat bij een incident het bezoek geannuleerd kan worden. Dit kan dus ook op (zeer) korte tijd van de afgesproken tijd gebeuren.

Komende vanaf Alkmaar volg de N-9 richting Den Helder:
U kunt op twee manieren de marinebasis op:
1) Vlak voor Den Helder wordt de N-9 even 4-baans. U rijdt onder een viaduct en bij de stoplichten gaat u links af. U volgt de bocht en gaat op het einde weer linksaf. Over het viaduct op de rotonde nogmaals links af en deze weg volgend komt u bij de Zuidpoort. Daar meldt u zich bij de bewaking.

2) Vlak voor Den Helder wordt de N-9 even 4-baans. U rijdt onder een viaduct en bij de stoplichten gaat u rechtdoor. Net zo lang doorrijden tot u Den Helder binnen rijdt met links bebouwing en rechts het Noordhollands Kanaal. Bij de eerste stoplichten gaat u rechts af een brug over. Op de kruising recht door een tweede brug op (de Moormanbrug). Op deze brug is de hoofdtoegangspoort van de marinebasis Daar meldt u zich bij de bewaking.

Komende vanaf Den Oever (A7) volg de N-99 richting Den Helder:
Volg de N99 tot u een rotonde ziet met een wit bord waarop Kon. Marine vermeld staat. Sla hier rechtsaf. Volg deze weg tot het einde. U komt u bij de Zuidpoort. Daar meldt u zich bij de bewaking.v

Op de marinebasis richting het Kustwachtcentrum

Vanaf de Zuidpoort de weg blijven volgen en de tweede afslag links nemen. Doorrijden tot u een groot parkeerterrein ziet aan uw rechterhand. Daar kunt u de auto neerzetten. Het Kustwachtcentrum bevindt zich hier tegenover. U kunt zich melden bij de bewaking in de hal van het gebouw.

Vanaf de Hoofdpoort volgt u de hoofdweg en neemt u de tweede afslag rechts. Doorrijden tot u een groot parkeerterrein ziet aan uw linkerhand. Daar kunt u de auto neerzetten. Het Kustwachtcentrum bevindt zich hier tegenover. U kunt zich melden bij de bewaking in de hal van het gebouw.