Surfers

Bereid je voor als je gaat surfen. Dit begint bijvoorbeeld al thuis met het markeren van je surfmateriaal. Maar zorg ook dat je weet wat je moet doen als je surfuitrusting verliest.

 

Veel surfers op het water.

Markeren van je materiaal

Het is belangrijk om je surfmateriaal te voorzien van een naam en 06-nummer. Het is dan makkelijker om de eigenaar te achterhalen, bijvoorbeeld wanneer iemand je spullen vindt. Hiermee kan een onnodige zoekactie worden voorkomen. De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) verstrekt (gratis) speciale ‘Be Traceable’-stickers waarop je je naam en telefoonnummer invult en op je board, boot en/of materiaal plakt.

En als je dan toch je materiaal markeert, maak er meteen een foto van. Raak je iets kwijt, dan kan je de foto naar de Kustwacht sturen.

Verloren surfuitrusting melden

Als je uitrusting kwijtraakt op het water of op het strand: meld dit dan direct aan het Kustwachtcentrum via ccc@kustwacht.nl of bel naar +31 (0) 88 - 958 4000 . Denk bijvoorbeeld aan een zeil, surfplank of kiteboard. Dit kan een onnodige zoekactie voorkomen! Wordt je omschreven uitrusting gevonden en gemeld bij de Kustwacht, dan neemt het Kustwachtcentrum contact met je op.

Vermeld de volgende informatie:

  • Een duidelijke omschrijving (het liefst met foto) van je uitrusting.
  • De locatie waar het verloren is.
  • De datum en tijd van wanneer je het verloren bent.
  • Je contactgegevens (naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres).

Geen opslag

De Kustwacht heeft geen opslag van gevonden materiaal. Bij eventueel gevonden materiaal maak je met de vinder afspraken over het terugkrijgen van je materiaal.

Tip: op Facebook zijn ook verschillende groepen met ‘verloren en gevonden’ surfmateriaal.

Hoe kan ik de Kustwacht alarmeren?

Dit kan op verschillende manieren:

  • Een Personal Locator Beacon (PLB) is speciaal ontworpen voor op het water en waarmee je direct de Kustwacht kan waarschuwen dat je in nood bent. Het is waterdicht en met een druk op de knop is je locatie meteen bekend bij de Kustwacht. Zo kan hulp direct aangestuurd worden richting je locatie. We weten dan nog van wie het noodsignaal is en wat er aan de hand is.
  • Met een mobiele telefoon in een waterdicht hoesje. Je moet hiervoor wel meer handelingen in het water uitvoeren. Ook is er niet altijd bereik op het water en is niet elke telefoon waterdicht. Daarnaast is je locatie niet meteen bekend en soms lastig door te geven.
  • Je kunt ook flares meenemen om hulpdiensten te waarschuwen, vooral als er in het donker naar je gezocht wordt.

Links

Informatie speciaal voor

Terug naar boven