Werken aan boord van het Kustwachtvliegtuig (Dash 8)

Sinds november 2022 heeft de Kustwacht vliegtuigen van het type Dash 8. Deze toestellen worden voor 10 jaar gehuurd van het samenwerkingsverband ISR Support Europe. Dat verband bestaat uit het Nederlandse bedrijf JetSupport en het Canadese bedrijf Provincial Aerospace. Ze leveren ook de vliegers en het onderhoudspersoneel. Naast de vliegers bestaat de bemanning uit luchtwaarnemers van verschillende diensten.

 

Het nieuwe kustwachtvliegtuig van het type Dash-8.

Luchtwaarnemers

De luchtwaarnemers zijn afkomstig van de diensten Rijkswaterstaat, Koninklijke Marechaussee, Douane en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Ze vliegen dagelijks boven de Noordzee en langs de kust. Ze nemen waar, houden toezicht en handhaven indien nodig. Naast verontreiniging letten ze bijvoorbeeld ook op verkeersovertredingen, drugs- en mensensmokkel. Ook zet de Kustwacht het vliegtuig in bij zoek- en reddingsacties.

Contactgegevens ISR Support Europe

Neem voor meer informatie over het werken en vacatures aan boord als vlieger van het Kustwachtvliegtuig contact op met ISR Support Europe.

020 – 502 2280
isr.hr@isrsupport.eu

Vraag en antwoord

  • Ik werk/wil werken bij een handhavende dienst en dan specifiek voor de Kustwacht. Waar kan ik solliciteren of terecht voor meer informatie?
    Bekijk het antwoord

Informatie speciaal voor

Terug naar boven