Reddingmuseum

Het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers in Den Helder vertelt het verhaal over maritieme reddingen in Nederland. In het museum staat ook een oude meldkamertafel uit het Kustwachtcentrum. Deze tafel heeft tot 2019 dienst gedaan.

Oude meldkamertafel Kustwacht in Reddingmuseum

Reddingen

Vanaf deze ‘meldkamertafel’ zijn honderden noodoproepen in behandeling genomen, geregistreerd en afgehandeld. En uiteindelijk dus mensen gered. In het museum wordt bij de desk een korte film getoond met de uitleg over de Kustwacht. Wat gebeurt er als een noodmelding binnenkomt tot de samenwerking met de reddingboten van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij. Ook wordt meer uitgelegd over de Kustwacht zelf.

“Er bestaat geen ‘Kustwachtmuseum’, dus voor ons is het een unieke kans om deze desk in het museum te laten zien. Het is een logische plek om de Kustwacht in het Reddingmuseum te presenteren aan de bezoekers en uitleg te geven over onze zoek- en reddingstaak.”

Aldus toenmalig directeur Kustwacht Jan van Zanten bij de overhandiging van de tafel aan het museum.

Interactief

Het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers is hét museum in Nederland van het Nederlandse reddingwezen op zee. In het museum is van alles te ontdekken wat met water en ‘overleven’ te maken heeft. Een bezoek aan het museum is een leuke en leerzame interactieve belevenis.

Links

Informatie speciaal voor

Terug naar boven