Incident

8 augustus 2022 17:11 uur
Soort incident: Zoek- en reddingsactie

24 opvarenden van zeilschip in veiligheid gebracht


21 passagiers en 3 bemanningsleden zijn in veiligheid gebracht nadat zij 5 kilometer zuid van Schiermonnikoog in de problemen kwamen. Zij zaten aan boord van de zeilcharter Isis toen het zeilschip vastliep aan de grond. Tijdens het vastlopen raakte het zeilschip een betonnen blok van een boei. Dit veroorzaakte een flinke scheur in de onderkant van het schip. Verschillende hulpverleners werkten samen om de opvarenden in veiligheid te brengen.

Onderweg vanaf het Duitse Waddeneiland Juist naar Schiermonnikoog kwam het zeilschip in de problemen, waarna de bemanning de Kustwacht informeerde. De Kustwacht alarmeerde reddingboten van de KNRM-stations Schiermonnikoog en Lauwersoog. Ook Bos Marine Services Vrijheid kwam ter plaatse om assistentie te verlenen.

Vastgelopen zeilcharter Isis krijgt hulp van reddingboten, gefotografeerd vanuit het Kustwachtvliegtuig.

Reddingsactie

Hoewel het lage water de reddingsactie bemoeilijkte, wisten de reddingboten dichtbij genoeg te komen om 19 passagiers, waaronder 5 kinderen, van boord te halen. In het boothuis van KNRM-station Lauwersoog werden zij opgevangen. 2 passagiers besloten om samen met de 3 bemanningsleden van het zeilschip aan boord te blijven om het lek te repareren.

Nadat het lek zo goed als mogelijk was gerepareerd, heeft Bos Marine Services Vrijheid in samenwerking met de KNRM het zeilschip naar de haven van Lauwersoog gesleept.

Informatie speciaal voor

Terug naar boven