Multraship Commander

De Multraship Commander ligt preventief op zee bij het windpark Borssele om de scheepvaartveiligheid te bewaken. Bij noodgevallen is het noodzakelijk dat er zo snel mogelijk hulp ter plaatse is. Bijvoorbeeld als een schip de voorstuwing verliest en op een windmolen afdrijft. Daarom ligt de noodhulpsleper dag en nacht op zee om calamiteiten te voorkomen.

De noodhulpsleper van de Kustwacht Multraship Commander op zee
Naam
Multraship Commander
In dienst van
Kustwacht
Beherende instantie
Multraship
Bouwjaar
2006
Thuishaven
Rotterdam
Bemanning
24
Lengte
58.55 meter
Breedte
14.80 meter
Diepgang
7.65 meter
Snelheid
17.5 knopen
voortstuwing
2 x 7.000 kW MAN B&W 14V32/40
Type
192 ton Bollard Pull

Windpark Borssele

Het windpark Borssele ligt voor de kust van Zeeland en wordt ingesloten door scheepvaartroutes en ankergebieden. Dit is een stuk van de Noordzee waar veel scheepvaart is, onder andere vanwege de nabijgelegen havens van Antwerpen en Rotterdam. De Multraship Commander ligt daarom 24 uur per dag paraat op een strategische positie nabij het windenergiegebied. De noodhulpsleper kan daarnaast assistentie verlenen bij zoek en reddingsacties. 

Personeel en onderhoud

De Multraship Commander is een zogeheten ‘Emergency Response Towing Vessel (ERTV) ‘, oftewel een noodhulpsleper. Het schip wordt gehuurd van Multraship Towage & Salvage. Zij zorgen voor de gereedheid en onderhoud van het schip en leveren de bemanning. De aansturing vindt plaats vanuit het Kustwachtcentrum in Den Helder.

Gerelateerd

Informatie speciaal voor

Terug naar boven