SPOEDEISENDE HULP

ALARMNUMMER 0900-0111
VHF-kanaal 16

Informatie over een alarmmelding

MIRG.NL

Brand aan boord van een varend schip vergt andere vaardigheden, kennis en materieel dan op het land. Om een bemanning te ondersteunen met een brand aan boord, staat 24/7 in Rotterdam het ‘Maritime Incident Response Group Netherlands (MIRG.NL)’ paraat. Dit is een team gespecialiseerd in scheepsbrandbestrijding.

Specialisatie
Naast de dagelijkse werkzaamheden op de eigen kazerne zijn deze brandweermensen van het MIRG.NL gespecialiseerd in incidenten aan boord van schepen. Daarvoor hebben ze aparte trainingen gevolgd en nemen ze ander materieel mee. Ze gaan met de helikopter richting het incident en moeten van daar uit dalen op een schip. Daarnaast beweegt een schip, moet rekening gehouden worden met de stabiliteit en heb je een beperkte aanvoer van middelen. Dat en meer vergt specifieke eigenschappen wat dus getraind moet worden.

Samenwerking
MIRG.NL is een samenwerking tussen verschillende partners, waaronder de Kustwacht, de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, de Haven Rotterdam, de Brandweer Rotterdam-Rijnmond, de Gezamenlijke Brandweer en het Korps Marinebrandweer. 

Meer informatie
 MIRG.nl
 Flyer MIRG.nl