Nieuws


Kustwacht getroffen door grootschalige storing

28-08-2024    18:25 uur

Dinsdagavond werd de Kustwacht geconfronteerd met een storing. Hierdoor was het Kustwachtcentrum tot woensdagmiddag niet bereikbaar via de marifoon en telefoon. In de loop van de ochtend werd duidelijk dat er sprake was van een grootschalige, landelijke storing.

Maatregelen getroffen

Tijdens de storing zijn verschillende maatregelen getroffen om de hulpverlening op zee te waarborgen. De 112-meldkamer ving meldingen op. KNRM-stations, verkeerscentrales, offshore platforms en andere partners luisterden tijdens de storing VHF-kanaal 16 (het noodkanaal) uit. Bij eventuele noodmeldingen konden zij via andere kanalen de Kustwacht informeren.

Eenheden ingezet

Verschillende kustwachteenheden en vaartuigen van o.a. Rijkswaterstaat, Politie en de Koninklijke Marine werden op zee gepositioneerd om de search and rescue (SAR) te waarborgen.

Weer bereikbaar

Inmiddels is de Kustwacht weer bereikbaar en gaan alarmeringen en meldingen weer via de officiële route. Bij nood: +31 (0)88 958 4040. Voor operationele zaken kan weer gebeld worden naar +31 (0)88 958 4000.

Meer nieuws

Informatie speciaal voor

Terug naar boven