Senior Beleidsadviseur

Heb je altijd al willen bijdragen aan de veiligheid van Nederland? En lijkt het je interessant om een actieve rol te hebben als het gaat om een strategische koers uitzetten? Wij hebben de ideale vacature voor je: Senior Beleidsadviseur!

Windmolenpark

Functieomschrijving

Bij de Kustwacht zorgen we voor verantwoord gebruik van de Noordzee, veiligheid op zee en naleving van wet- en regelgeving. Als Senior Beleidsadviseur speel je een actieve rol in het uitzetten van deze koers en draag je bij aan de veiligheid van Nederland. Hoe? Door aan de slag te gaan met de onderstaande 4 hoofdtaken!

1. Advies geven over het toekomstige beleid

Jouw eerste hoofdtaak is het adviseren over het toekomstige beleid op verschillende beleidsterreinen binnen het maritiem domein. Dit doe je bijvoorbeeld door maatschappelijke, politieke en technische ontwikkelingen op de langere termijn te analyseren. Je kijkt dan ook wat de gevolgen daarvan zijn voor het Kustwachtbeleid.

2. Adviseren van beleidsmakers

Je adviseert beleidsmakers op niveau minister, staatssecretaris of secretaris-generaal over beleidsmatige, bestuurlijke of operationele onderwerpen en strategische vraagstukken. Dit doe je binnen de bestuurs- en beleidsgebieden van het Kustwachtnetwerk. Daarnaast formuleer je adviezen over de wenselijkheid en noodzaak tot vernieuwing.

3. Deelnemen aan projecten, studies en onderzoeken

De derde hoofdtaak is deelnemen aan multidisciplinaire projecten, studies en onderzoeken. De ene keer signaleer je knelpunten en de andere keer doe je de voorbereiding, begeleiding en uitvoering van een project.

4. Leidinggeven aan de beleidsadviesafdeling

En als laatste: leidinggeven aan de beleidsadviesafdeling. Dat houdt in dat je werkzaamheden van de beleidsmedewerkers coördineert, de samenhang tussen verschillende dossiers bewaakt en verantwoordelijk bent voor de beleidsadviesafdeling.

Functie-eisen

  • Je hebt een academisch werk- en denkniveau.
  • Je beschikt over een afgeronde maritieme hbo-opleiding en relevante maritieme (o.a.) varende ervaring.
  • Je hebt kennis van overige aandachtsgebieden binnen de staf en inzicht in relevante ontwikkelingen en processen.
  • Je bent goed in het signaleren en inhoudelijk analsyeren van ontwikkelingen en problemen.
  • Je kunt adviesrapporten opstellen en onder andere notities inhoudelijk tot stand brengen.
  • Je weet hoe je kennis kunt delen en waarborgen.
  • Je bent flexibel en opereert proactief binnen een team in een dynamische omgeving.

Arbeidsvoorwaarden

  • Dienstverband: vaste aanstelling
  • Minimaal aantal uren per week: 38
  • Maandsalaris: minimaal € 4.914 – max. €6.317 (bruto, bij een 38-urige werkweek)

Crisisteam

Op basis van competenties wordt je ingedeeld binnen het Operationeel Team. Het Operationeel Team (OT) kan 24/7 gealarmeerd worden om bij grotere incidenten en rampen het operationeel centrum te ondersteunen.

Solliciteren

Heb je interesse in deze functie? Solliciteer dan direct via www.werkenvoornederland.nl.

Informatie speciaal voor

Terug naar boven