Informatieanalist

Als informatieanalist ben jij de cruciale schakel in het verzamelen en analyseren van maritieme gegevens, waarmee je de veiligheid en het milieu op de Noordzee waarborgt. Vanuit de afdeling Handhaving werk je nauw samen met diverse partners binnen het Kustwachtverband, waarbij jouw analyses de basis vormen voor effectieve handhaving en beleidsvoering. Met jouw bijdrage zorg je dat de Noordzee veilig is voor mens, dier en natuur. Interessant? Lees snel verder!

Team

Je gaat werken voor Rijkswaterstaat. Jouw standplaats is Rijswijk, maar je werkt een deel van de werkweek vanuit het Maritiem Informatie Knooppunt (MIK) op het Kustwachtcentrum in Den Helder en een deel op Schiphol (de thuishaven van ons kustwachtvliegtuig).

Hoe jij bijdraagt in jouw rol

Jij bent verantwoordelijk voor het verzamelen, analyseren en interpreteren van maritieme informatie en gegevens om potentiële risico’s en dreigingen voor de maritieme veiligheid en het milieu te detecteren en te evalueren. Je doet dit samen met andere analisten die op het MIK werkzaam zijn van de verschillende diensten zoals Douane, Koninklijke Marechaussee, Nationale Politie, de Kustwacht en andere handhavingsdiensten binnen het Kustwachtverband.

Wat ga je doen?

 • verzamelen, analyseren en interpreteren van maritieme informatie en gegevens
 • opstellen van informatieproducten voor adviseurs, handhavers en projectmanagers
 • formuleren van informatie gestuurde opdrachten ter ondersteuning van beleidsdoelen en prioriteiten
 • initiëren van structurele verbeteringen in informatieverwerking en -deling met netwerkpartners binnen de Kustwacht
 • bijhouden van de nieuwste ontwikkelingen in data-analyse en vertalen hiervan naar praktische adviezen voor Rijkswaterstaat en haar partners

Dit is waar jij voldoening uit haalt

Jij draagt direct bij aan de veiligheid van de Noordzee en de bescherming van het maritieme milieu, wat een grote maatschappelijke waarde heeft. Je werkt nauw samen met diverse gespecialiseerde handhavingspartners en de Kustwacht, wat zorgt voor een dynamische en veelzijdige werkomgeving. Tot slot biedt deze functie de mogelijkheid om je kennis en vaardigheden op het gebied van data-analyse continu te verbeteren en up-to-date te blijven met de nieuwste ontwikkelingen. Door jouw adviezen draag je bij aan een optimale inzet van de varende en vliegende eenheden.

Wat wij aan jou waarderen

Je bent accuraat en hebt een analytisch vermogen. Je toont initiatief door kansen te benoemen en uit te voeren. Daarnaast heb je oog voor de ontwikkelingen en belangen binnen en buiten de organisatie. Dit doe je door altijd de samenwerking op te zoeken met directe collega’s, maar ook met netwerkpartners van de ministeries van Infrastructuur en Waterstaat, Justitie en Veiligheid en Defensie. Met jouw analytische blik, onderzoekende en verbindende houding zorgen we samen voor een veilig en toekomstbestendig Nederland.

Functie-eisen

 • je hebt een afgeronde hbo-of wo-opleiding
 • je bent bekend met en vaardig in het gebruik van gegevens-verwerkingstools, databases, analytische methoden en -technieken om risico’s te herkennen en te evalueren

Arbeidsvoorwaarden

 • Maand­salaris: Min €3.404 – Max. €6.110 (bruto)
 • Salaris­niveau: schaal 10, schaal 11
 • Minimaal aantal uren per week: 36
 • Dienst­verband: arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
 • Contract­duur: vast contract voorafgegaan door een jaarcontract. Bij voldoende functioneren: na een jaar omzetting in onbepaalde tijd.

Solliciteren

Ben jij onze informatieanalist voor Rijkswaterstaat binnen de Kustwacht? Solliciteer dan direct online! Solliciteren kan tot 24 juli 2024. De (online) selectiegesprekken vinden plaats in de week van 29 juli.

Meer weten?

Wil je toch nog eerst iets meer weten, neem dan contact op met Jeroen Eerden, coördinator Kustwacht, via 06-50026354 of met Kristien Bijpost, afdelingshoofd Handhaving, via 06-11353728. Zij staan je graag te woord.

Informatie speciaal voor

Terug naar boven