SPOEDEISENDE HULP

ALARMNUMMER 0900-0111
VHF-kanaal 16

Informatie over een alarmmelding

Surfuitrusting verloren?

Als je surfuitrusting (zeil, kite, board etc.) kwijtraakt op het water of op het strand: meld dit aan het Kustwachtcentrum via ccc@kustwacht.nl. Mocht je board gevonden worden, dan kan dat een onnodige zoekactie voorkomen. Geef een duidelijke omschrijving (het liefst met foto) van je board, de locatie waar het verloren is en je contactgegevens (naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres) door. Mocht er gebeld worden en de omschrijving komen overeen, dan zal contact met je worden opgenomen.

Kitesurfer

Geen opslag
De Kustwacht heeft geen opslag van gevonden materiaal. Bij eventueel gevonden materiaal dien je met de vinder afspraken te maken over het terugkrijgen van je materiaal. Op Facebook zijn ook verschillende groepen met 'verloren en gevonden' surfmateriaal.

Markeer je materiaal

Het is van belang om surfmateriaal te voorzien van een naam en 06-nummer om de eigenaar ervan makkelijker te achterhalen. De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) verstrekt (gratis) speciale ‘Be Traceable’-stickers om op een board/boot en/of materiaal te plakken, waarop een naam en mobiele nummer ingevuld kunnen worden.

Ook krijgen we de vraag hoe je goed een kite markeeert zonder het op de kite zelf te schrijven.
De KNRM gaat samen met de Nederlandse Kitesurf Vereniging (NKV) met dit vraagstuk aan de slag om in deze behoefte te voorzien. De NKV adviseert daarin de KNRM wat wel en niet werkt. Een tip is om een (Dymo)-label te printen en deze dubbel te vouwen over 1 van je lijnen.

De sticker in de praktijk