SPOEDEISENDE HULP

ALARMNUMMER 0900-0111
VHF-kanaal 16

Informatie over een alarmmelding

Kitesurfen

Ook bij (kite)surfen geldt dat een goede voorbereiding van levensbelang is. Hier vind je algemene informatie, tips en links naar nuttige websites. Het is van belang om surfmateriaal te voorzien van een naam en 06-nummer om de eigenaar ervan makkelijker te achterhalen. De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) verstrekt (gratis) speciale ‘Be Traceable’-stickers om op een board/boot en/of materiaal te plakken, waarop een naam en mobiele nummer ingevuld kunnen worden

  • Wat als ik mijn surfuitrusting of onderdelen ervan verloren ben?
    Als je surfuitrusting (zeil, kite, board etc.) kwijtraakt op het water of op het strand: meld dit aan het Kustwachtcentrum. Mocht je board gevonden worden, dan kan dat een onnodige zoekactie voorkomen.
    Lees verder
  • Met welke apparatuur kan ik de Kustwacht alarmeren?
    Dit kan op verschillende manieren. Een Personal Locator Beacon (PLB) is speciaal ontworpen voor op het water en waarmee je direct de Kustwacht kan waarschuwen dat je in nood bent. Het is waterdicht, werkt met een druk op de knop en je locatie is meteen bekend bij de Kustwacht. Zo kan hulp direct aangestuurd worden richting je locatie. Een andere optie is een mobiele telefoon in een waterdicht hoesje. Echter vergt dit meer handelingen -die je in het water- moet uitvoeren. Ook is er niet altijd bereik op het water en is niet elke telefoon waterdicht. Daarnaast is je locatie niet meteen bekend en soms lastig door te geven. Eventuele flares kan je eveneens meenemen om hulpdiensten te waarschuwen, met name als in het donker naar je gezocht wordt.

Handige links