Kustwachtsleper voorkomt ramp met boorplatform

PERSBERICHT

Het scheelde weinig of de herfststorm van vannacht had een ramp op zee kunnen veroorzaken. Door een uitstekende coördinatie tussen het Kustwachtcentrum en de sleper Ievoli Amaranth kon een aanvaring met een boorplatform voorkomen worden. Vissersvaartuig Iede Kornelis (UK-47) raakte door een kapotte keerkoppeling op drift richting een veld met platformen. Het vaartuig naderde platform K12-G tot 1,5 mijl.

 

 

De Emergency Towing Vessel Ievoli Amaranth voer vannacht in de buurt van het stuurloze vaartuig. De sleper wordt uit voorzorg ingezet bij windkracht 5 en meer en bevond zich op 12 mijl afstand van de vissersboot. “Met een uurtje waren we bij het schip”, vertelt stuurman Jurgen Kerssen over de reddingsactie. “We zagen direct dat een lastige klus zou worden. We hadden te maken met golven van 5 meter hoog en windstoten met uitschieters naar windkracht 12.” Het lukte de bemanning van de Amaranth toch om een sleepverbinding te maken, zodat een aanvaring met het platform voorkomen kon worden. Beide schepen zijn inmiddels veilig aangekomen in de haven van Den Helder.  

Deel deze pagina
Het scheelde weinig of de herfststorm van vannacht had een ramp op zee kunnen veroorzaken. Door een uitstekende coördinatie tussen het Kustwachtcentrum en de sleper Ievoli Amaranth kon een aanvaring met een boorplatform voorkomen worden. Vissersvaartuig Iede Kornelis (UK-47) raakte door een kapotte keerkoppeling op drift richting een veld met platformen. Het vaartuig naderde platform K12-G tot 1,5 mijl." data-share-imageurl="">