Vermiste kitesurfer Oosterschelde overleden

PERSBERICHT

Het lichaam van de sinds gisteravond vermiste kitesurfer is gevonden. Het stoffelijk overschot werd door een van de zoekende eenheden, de brandweerboot van Stavenissen, vanochtend vroeg aangetroffen te Krabbendijke. De politie-eenheid Zeeland West-Brabant heeft zojuist bevestigd dat het om de vermiste Belgische kitesurfer gaat.

 

Sinds gisteravond acht uur coördineerde het Kustwachtcentrum in Den Helder een grootschalige zoekoperatie naar de vermiste kiter. Aan de hand van diverse gegevens, zoals stroming en wind, bepaalden de operators het zoekplan voor de reddingseenheden. Tot ver in de nacht is er doorgezocht in de hoop de man levend aan te treffen. Naast zoekpatronen op het water en vanuit de lucht, zochten reddingseenheden ook op het land langs de kust naar de man. Vanochtend vroeg zochten de eenheden weer verder en troffen rond acht uur het lichaam aan. De politie doet onderzoek naar het incident.      

 

Deel deze pagina
Het lichaam van de sinds gisteravond vermiste kitesurfer is gevonden. Het stoffelijk overschot werd door een van de zoekende eenheden, de brandweerboot van Stavenissen, vanochtend vroeg aangetroffen te Krabbendijke. De politie-eenheid Zeeland West-Brabant heeft zojuist bevestigd dat het om de vermiste Belgische kitesurfer gaat." data-share-imageurl="">