Evacuatieoefening jaar terug

Een jaar geleden vond de LIVEX 2019 plaats. Voor oefening werd de P&O-ferry ‘Pride of Hull’ geëvacueerd. Honderden personen werden met behulp van reddingboten en helikopters van boord gehaald. Op de wal was een noodlocatie ingericht om de evacués op te vangen. Bij deze massa-evacuatieoefening werkten verschillende organisaties samen, zoals de KNRM - Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij, Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond en de Haven Rotterdam.

 
De ferry 'Pride of Hull' met de hulpdiensten en ondersteunende vaartuigen op de oefenlocatie.

Meer weten over de LIVEX 2019?
Op www.reddingopzee.nl is veel terug te vinden over deze oefening, bijvoorbeeld over de betrokken diensten en eenheden. Ook staat op YouTube een mini-documentaire waarin het verhaal van de LIVEX 2019 wordt verteld. In de video wordt ingegaan op de voorbereidingen van de oefening, de dag zelf, maar er volgt ook een terugblik.

Deel deze pagina
Een jaar geleden vond de LIVEX 2019 plaats. Voor oefening werd de P&O-ferry ‘Pride of Hull’ geëvacueerd. Honderden personen werden met behulp van reddingboten en helikopters van boord gehaald. Op de wal was een noodlocatie ingericht om de evacués op te vangen. Bij deze massa-evacuatieoefening werkten verschillende organisaties samen, zoals de KNRM - Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij, Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond en de Haven Rotterdam." data-share-imageurl="">