Controle olielozingen platformen Noordzee

Het Kustwachtvliegtuig heeft recent de ‘Tour de Horizon’ uitgevoerd. Tijdens deze vierdaagse operatie werd het Nederlandse, Engelse, Noorse, Deense en Duitse gedeelte van de Noordzee gecontroleerd. Het doel was het opsporen van illegale olielozingen door de olie- en gasinstallaties op de Noordzee.

Het Kustwachtvliegtuig

Samenwerking
De Noordzeelanden en de Europese Unie werken in het zogeheten Bonn Agreement samen om vervuiling van de Noordzee tegen te gaan. Elk deelnemend land voert jaarlijks een tour d’ horizon uit. De te vliegen routes worden van te voren vastgesteld om een zo groot mogelijk deel van de Noordzee te controleren.

Platformen werden gecontroleerde op illegale olielozingen

Verschillende diensten
De bemanning van het Kustwachtvliegtuig bestond voor deze missie uit een vlieger van de Koninklijke Luchtmacht, een vlieger van de Koninklijke Marine, een luchtwaarnemer van Rijkswaterstaat, een luchtwaarnemer van de Douane en een vliegtuigtechnicus van Jet Support.

De bemanning is afkomstig van verschillende organisaties

Deel deze pagina
Het Kustwachtvliegtuig

Samenwerking
De Noordzeelanden en de Europese Unie werken in het zogeheten Bonn Agreement samen om vervuiling van de Noordzee tegen te gaan." data-share-imageurl="">