Zes personen gered

Een zinkende boot en meerdere personen in het water. Dat bericht ontving het Kustwachtcentrum in Den Helder via de telefoon. De locatie was lastig te achterhalen in het gesprek met de Duitse opvarenden. Uiteindelijk werd bekend dat ze zich op de Noordzee bevonden, net buiten de Oosterscheldekering. Vier personen lagen in het water en twee personen zaten op de romp. Vervolgens werden de Kustwachthelikopter en reddingboten van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) gealarmeerd.

Door de reserveboot Koos van Messel van KNRM-station Neeltje Jans werd de omgeslagen boot snel gevonden en KNRM’ers haalden de zes opvarenden uit het water. Vervolgens werden ze met de reddingboot naar Neeltje Jans gebracht. Daar stonden ambulances klaar om de personen na te kijken.

Het zeegaande betonningsvaartuig Frans Naerebout was ook in de buurt en ging richting de locatie om te assisteren. Uiteindelijk heeft de Frans Naerebout de omgeslagen boot geborgen. Dit in samenwerking met de reddingboot Uly van KNRM-station Westkapelle. De boot is naar de haven van Neeltje Jans gebracht.

Deel deze pagina
Een zinkende boot en meerdere personen in het water. Dat bericht ontving het Kustwachtcentrum in Den Helder via de telefoon. De locatie was lastig te achterhalen in het gesprek met de Duitse opvarenden. Uiteindelijk werd bekend dat ze zich op de Noordzee bevonden, net buiten de Oosterscheldekering. Vier personen lagen in het water en twee personen zaten op de romp. Vervolgens werden de Kustwachthelikopter en reddingboten van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) gealarmeerd." data-share-imageurl="">