11 opvarenden gered van gezonken zeiljacht

Via de landelijke 112-meldkamer kwam een telefonische melding dat een schip water maakte. Echter werd dit gesprek verbroken en was er dus nauwelijks informatie. Daarna kwam een automatische melding van een radionoodbaken van het desbetreffende schip binnen op het Kustwachtcentrum. Het betrof het Deense zeiljacht ‘Svartloga’ dat in de problemen was. Via het noodbaken werd de positie ook bekend.

Grootschalige hulpactie
Direct werden twee Kustwachthelikopters, het patrouilleschip Visarend en de Guardian richting de locatie gestuurd. Drie KNRM-reddingsboten werden eveneens gealarmeerd. Al snel waren verschillende eenheden ter plaatsen en troffen daar een reddingsvlot aan met de 11 personen. Het zeiljacht was inmiddels gezonken.

Kustwachthelikopter als eerste ter plaatse
De kikker van de search and rescue-helikopter daalde uit de helikopter in het vlot. Vervolgens werden de geredde personen aan boord gehaald van de KNRM-boot NH1816 en richting IJmuiden gebracht. Aan boord zijn ze onderzocht door de flightnurse van de SAR-helikopter. Hij werd vanuit de helikopter op de KNRM-boot afgezet.

 

Het wrak is gemarkeerd. Spullen en onderdelen die boven kwamen drijven zijn uit het water gehaald.

Deel deze pagina