Verlaten catamaran zorgt voor grote zoekactie

Op het Kustwachtcentrum kwam donderdag 23 augustus een melding binnen dat een catamaran onbemand werd aangetroffen op de dijk bij Schellinkhout. Hierop volgend is meteen een grote zoekactie gestart. Het Kustwachtvliegtuig, de Kustwachthelikopter, boten van Reddingstation Wijdenes en Reddingsbrigade Notwin Hoorn waren betrokken bij het zoeken op het water. Op het land was de politie aanwezig en waren ambulances uit voorzorg gealarmeerd.

Hulp via social media
Na een oproep via Twitter kwam informatie binnen over de eigenaar. Hij is meerdere malen gebeld, maar nam zijn telefoon niet op. Uiteindelijk is in overleg met de politie besloten om het mobiele nummer van de man uit te pijlen en dat resulteerde in een locatie nabij Amsterdam.

Excuses
De eigenaar heeft zich vanmorgen uiteindelijk gemeld bij de KNRM Enkhuizen en vervolgens bij het Kustwachtcentrum. Met de man was niets aan de hand en hij heeft excuses gemaakt. De man was zich niet bewust van de gevolgen van zijn actie om de catamaran onbeheerd achter te laten.

Laat uw spullen niet onbeheerd achter!
Laat uw boot, schip, catamaran etc. dus niet onbeheerd achter op of langs het water! Zorg dat altijd duidelijk is van wie het schip is en waar u zich bevindt, dit om te voorkomen dat onnodig grootschalige zoekacties worden opgestart.

Deel deze pagina