Vermissing jacht Nenna

PERSBERICHT

Woensdag 23 december 2015 omstreeks 20.00 uur ontving het Kustwachtcentrum te Den Helder een melding over een vermist jacht, genaamd “Nenna”.

Het jacht was diezelfde middag vertrokken uit de haven van Scheveningen en zou omstreeks 18.00 uur weer terug zijn. Het Kustwachtcentrum heeft hierop de stations, Scheveningen, Katwijk aan Zee en Ter Heijde gealarmeerd voor het maken van een zoekslag, kort daarop werd aan deze lijst de reddingshelikopter Coast Guard 12 toegevoegd. Het Kustwachtcentrum heeft tevens een noodbericht uitgezonden op noodkanaal 16 en schepen gevraagd een scherpe uitkijk te houden naar het vermiste jacht.

Omstreeks middernacht werd door verkeerscentrale Hoek van Holland een onbekend radarcontact waargenomen, 16 nautische mijlen west van Hoek van Holland. De Reddingshelikopter is poolshoogte gaan nemen bij de gemelde positie en trof daar het vermiste jacht aan. De schipper is door de helikopter van boord gehaald en overgebracht naar het Erasmus ziekenhuis te Rotterdam. Helaas is de schipper daar overleden, over de oorzaak is nog niks bekend.

Het jacht is door KNRM reddingsboot Kitty Roosmale Nepveu, van station Scheveningen, naar de haven van Scheveningen gesleept en daar afgemeerd.

Deel deze pagina
Woensdag 23 december 2015 omstreeks 20.00 uur ontving het Kustwachtcentrum te Den Helder een melding over een vermist jacht, genaamd “Nenna”.

Het jacht was diezelfde middag vertrokken uit de haven van Scheveningen en zou omstreeks 18.00 uur weer terug zijn. Het Kustwachtcentrum heeft hierop de stations, Scheveningen, Katwijk aan Zee en Ter Heijde gealarmeerd voor het maken van een zoekslag, kort daarop werd aan deze lijst de reddingshelikopter Coast Guard 12 toegevoegd." data-share-imageurl="">