Compliment

Compliment

Op 6 mei 2014 ontving het Kustwachtcentrum te Den Helder een brief van Fleming Yachts Inc., California, die we u niet willen onthouden.

In 2009 was hun jacht 'Venture II' aangehouden door Kustwachtvaartuig Zeearend voor een controle vanwege onjuist gebruik van de zone kustverkeer. Deze zone mag gebruikt worden door kleine vaartuigen tot 20 meter lengte. Volgens de AIS was het jacht 25 meter lang. Na controle bleek dat hun AIS onjuist was ingesteld. Het jacht bleek echter 19,8 meter lang. Ze waren dus niet in overtreding. Met het advies de AIS te laten herprogrammeren, vertrokken de controleurs weer, terug naar de Zeearend.

De bemanning van het jacht ervoer de controle en het optreden van de controleurs van de Zeearend als plezierig en beleefd. Toen recentelijk in het blad 'Passagemaker' een bericht van een Amerikaanse jachteigenaar was verschenen over het ruwe en onplezierige gedrag tijdens een boarding door US Coastguard personeel, besloot Fleming Yachts hier op te reageren over hun ervaring indertijd met de Nederlandse Kustwacht. Per brief werd ook het Kustwachtcentrum Den Helder hierover geïnformeerd. Van de boarding in 2009 had de bemanning van het jacht ook een video opname gemaakt. Deze is te zien op de website www.passagemaker.com.

Klik hier voor de video. De boarding staat tussen minuut 4:07 en minuut 5:55.

Lees brief aan Kustwacht en ingezonden brief aan het blad Passagemaker

 

Deel deze pagina