ECC Topaz in brand in Engels gebied

Afgelopen dinsdag 14 januari meldde het Kustwachtvliegtuig tijdens een reguliere patrouillevlucht boven de Noordzee dat het een bericht had opgevangen van het schip Arco Arun die in positie 52.31N 001-56Eeen vlot had waargenomen met 3 personen aan boord. De positie was op Engels gebied. Het Kustwachtcentrum Den Helder heeft vervolgens contact opgenomen met Humber Coastguard, waar werd bevestigd dat het schip ECC Topaz in brand stond en dat de 3 opvarenden in vlot waren gestapt. Een Engelse heli was onderweg. Het Kustwachtcentrum heeft vervolgens het Kustwachtvliegtuig aangeboden en deze opgedragen naar de nood positie te gaan. Daar trof het vliegtuig een vlot aan met de 3 personen en een volledig uitgebrand vaartuig. Het vliegtuig is ter plaatse gebleven tot de Engelse helikopter was gearriveerd en de mensen in veiligheid waren.
De ECC Topaz was een 15 meter lange werkboot die gebruikt werd om personeel en goederen te vervoeren naar windmolenparken.

Foto's ECC Topaz: Sophy McCully, RNLI Lifeboat Lowestoft.                                                                                                Foto Kustwachtvliegtuig: RUAG Switzerland

 

Foto's reddingboot en heli: NL Kustwachtvliegtuig PH-CGC
 

Deel deze pagina