SPOEDEISENDE HULP

ALARMNUMMER 0900-0111
VHF-kanaal 16

Informatie over een alarmmelding

Omgeslagen viskotter nabij de Haringvlietdam

Langs de Haringvlietdam raakten woensdagochtend (3 februari) 3 opvarenden van de viskotter Elizabeth OD25 te water. De viskotter kapseisde mogelijk nadat het net kwam vast te zitten. De vissersboot KL46, die in de buurt fuiken aan het zetten was, zag het incident gebeuren. Ze voeren direct naar de drenkelingen en namen contact op met het Kustwachtcentrum in Den Helder. 

Het Kustwachtcetrum in Den Helder. 

De reddingboot van het KNRM-station Stellendam werd gealarmeerd. De drie opvarenden zijn door de KL46 uit het water gehaald en vervolgens door de reddingboot aan boord genomen. Omdat een van de opvarenden onderkoeld was geraakt, zijn er twee ambulances gealarmeerd. Het ambulancepersoneel heeft de opvarenden op de wal gecontroleerd. Er hoefde niemand naar het ziekenhuis.

De reddingboot van het KNRM-station Stellendam was betrokken bij de reddingsactie (archieffoto).

Nadat de opvarenden in veiligheid waren gebracht is de reddingboot van het KNRM-station Stellendam teruggegaan naar de locatie van het incident. Daar was de viskotter niet meer zichtbaar. Rijkswaterstaat heeft daarom met een ‘multibeam-sonar’ metingen uitgevoerd om de locatie van de viskotter vast te stellen. De Elizabeth OD25 is inmiddels geborgen.

De Elizabeth OD25 is geborgen.