Vissersschip dreigt richting platform te driften

Dit live blog is: 
Gesloten

De Kustwachtsleper Guardian is ter plaatse. Een collega visser is onderweg naar de UK19 en is met ca 25 minuten ter plaatse. Deze gaat vastmaken en zal de UK19 gaan slepen. Tot zolang er geen sleepverbinding is blijven de reddingsboten en de Guardian ter plaatse. De bemanning van het platform die geevacueerd zijn naar een ander platform zullen morgenochtend met een reguliere helikoptervlucht weer naar het Helder A platform gebracht worden.

 

Op het Kustwachtcentrum wordt weer afgeschaald. inmiddels is het Opschalingsteam ook op het Kustwachtcentrum aanwezig. voorlopig is er geen gevaar meer en de rest van de bemanning wordt niet verder geevacueerd van het platform.

 

Vanavond om ca 19:30 kreeg de Kustwacht via de marifoon een melding van het Vissersschip Uk-19, dat het problemen had met de schroef dat het stuurloos was. Het schip zat ongeveer 500 meter van het platform Helder A af en dreef richting het platform. Dit speelt zich af ongeveer 22NM west van Den Helder. De Kustwacht coordineert de situatie en heeft onmiddelijk de KNRM reddingsboten van Den Helder en van Egmond a/Z die kant uitgestuurd. Tevens is de reddingshelikopter van vliegveld De Kooy gealarmeerd en ter plaatse gaat de Kustwachtsleper Guardian die kant uit. Inmiddels is er gestart met het evacueren van het platform. Op het platform zitten 17 personen en daar zijn er 9 van geevacueerd naar een ander platform door de reddingshelikopter. Op het vissersschip zitten 6 personen. Inmiddels heeft de reddingsboot van Egmond a/Z, Adriaan Hendrik vastgemaakt aan het vissersschip en houdt het schip weg bij het eiland. De reddingsboot was net op tijd ter plaatse om vast te maken, want het vissersschip zat nog om maar 200mtr van het platform. Op dit moment lijkt de situatie onder controle.