SPOEDEISENDE HULP

ALARMNUMMER 0900-0111
VHF-kanaal 16

Informatie over een alarmmelding

Wereldhavendagen 2020

 Bekijk de uitzending terug van Kustwacht live tijdens de online Wereldhavendagen 2020 via

YouTube-kanaal Wereldhavendagen
Facebookpagina Kustwacht

Tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam kan het publiek kennis maken met de maritieme sector en de Rotterdamse haven in het bijzonder. Het evenement geeft een kijkje achter de schermen bij bedrijven die werkzaam zijn in de maritieme sector door scheepsbezichtigingen, presentaties van bedrijven op de kade en nautische demonstraties. Echter vanwege het coronavirus was er in 2020 geen fysiek evenement, maar vond het online plaats onder de noemer 'Digital Port Day'. En de Kustwacht deed daar op zaterdag 5 september met een livestream aan mee! Deze uitzending is natuurlijk terug te bekijken via het YouTube-kanaal van de Wereldhavendagen en onze eigen Facebookpagina

Vanuit onze uitwijklocatie namen we voor het eerst de kijker live mee achter de schermen bij de Kustwacht. Deze uitwijklocatie is een kopie van onze meldkamer. Deze locatie wordt gebruikt om de collega's op dienst niet te storen. Wat gebeurt er als er een noodmelding binnenkomt? Hoe komen die binnen? Hoe worden zoekacties op het water geco√∂rdineerd? Speciaal daarvoor nam watch officer Hilde achter de meldkamertafel plaats om dat uit te leggen.

Watch officerIn de uitzending komt uitgebreid aan bod wat er gebeurt als een noodmelding bij de Kustwacht binnenkomt.

Kustwachtvliegtuig
Aanwezig was ook luchtwaarnemer Coen die vertelde over de taken en inzet van het Kustwachtvliegtuig. Hoe zoek je vanuit de lucht naar een persoon? Vliegt het toestel daarvoor niet te snel? Waarom zitten er luchtwaarnemers van Rijkswaterstaat, de Douane en de Koninklijke Marechaussee aan boord? Hoe spoor je verontreinigingen op het water op?

Luchtwaarnemer Coen
Luchtwaarnemer Coen vertelt over zijn werk in het Kustwachtvliegtuig.

Kijk terug

Aankondiging

Links