Home

Nieuws

Datum: 16-02-2020
In onderstaande video leggen we het routeadvies uit wat we geven aan schepen langer dan 300 meter en breder dan 40 meter als de golfhoogten 5 meter of meer zijn op de Noordzee. Dan adviseren we deze schepen om de noordelijke in plaats van de zuidelijke route boven de Waddeneilanden te nemen. We hebben informatie over dit advies verzameld op deze pagina.

lees verder
Datum: 11-02-2020
Het Kustwachtcentrum ontving dinsdagmiddag 11 februari een eerste melding van het schip OOCL Rauma dat het containers heeft verloren. Het schip voer 43 kilometer boven Ameland toen de melding werd gedaan. Het schip was afkomstig vanuit de haven van Kotka (Finland) en op weg naar Rotterdam. In de Rotterdamse haven kwam het in de nacht van 12 op 13 februari aan.
Totaal zijn er 7 containers gemeld... lees verder
Datum: 10-02-2020
De Kustwacht roept bij golfhoogten op de Noordzee vanaf 5 meter schepen op via de marifoon als zij ter hoogte van Texel (‘voor de afslag’) varen waar ze de keuze hebben om de zuidelijke of noordelijke route te nemen. Het gaat om schepen met een lengte vanaf 300 meter en een breedte van 40 meter of meer. De Kustwacht acteert hiermee, in samenwerking met het ministerie van Infrastructuur en... lees verder

Uitgelichte video

Vliegend en Varend

Vliegende eenheden

Tips

Tips

Explosieven

Deel deze pagina